Varoittava sananen pikavipeistä

Ajattelin nyt laittaa hiema epätyypilliseen sävyyn tänne kirjoituksen pikavippien vaaroista, kun muutama henkilö lähipiirissäni on nyt joutunut niiden kanssa ongelmiin, jotka olisi voinut hyvin välttää, jos oltaisiin oltu hieman varovaisempia.

Varoituksena kaikille pikavippikoukussa oleville, tämä kirjoitus sisältää linkkejä muutamille pikalainasivustoille esimerkin omaisesti. Jos koet ongelmia näiden kanssa, kannattaa tämä kirjoitus ehkä jättää väliin.

Pikavippikierre on todellinen

 

Sitä ei voi kieltää, että pikalainoja ja luottoja voitaisiin ottaa ja käyttää järkevästi, mutta valitettavasti on niin helppoa ottaa niitä harkitsemattomasti ja joutua ongelmiin. Iso ongelma mielestäni on se, että pikalainoja voi nostaa niin nopeasti netistä, että jos oikein ajautuu tähän tilanteeseen, niin niitä voi tilata ilman että ehtii oikein asiaa mitenkään pohtiakkaan.

Näin kävi mm. eräs kavereistani

pikavippi
Ei varmaan ole mikään yllätys, että “ilmainen”raha houkuttaa

nosti pikaluoton tämän sivuston kautta, ja sitten kun se piti maksaa takaisin, niin rahaa ei yhtäkkiä ollutkaan. Niin klassinen tilanne, jossa rahaa haetaan koska se on kivaa, mutta sitten ei käytetä aikaa sen pohtimseen, että mistä saadaan rahat sen lainan takaisin maksamiseen. Ja sitten kun se lasku tulee ja on jo kiire, niin sitten alkaa olla aika myöhäistä rahoja saamaan. Varsinkin kun ihminen on ylipäätänsä sellainen, joka on joutunut tälläisen pikalainan ottamaan. Se nyt valitettavasti kuvastaa yleensä sitä, että sitä rahaa ei kauheasti loju valmiina tilillä.

PItäisikö pikavippejä rajoittaa

Mielestäni iso ongelma on se, että pikavippejä voi hakea 24h vuorokaudessa. Onneksi niitä ei sentään saa nykyään enään maksaa ulos 24h vuorokaudessa, mutta niitä saa edelleen hakea vaikka keskellä yötä. Kuten jokainen yöllä joskus valvonut tietää, yöllä se oma harkintakyky ei ole parhaimmillaan, ja sitä tulee helposti tehtyä asioita mitä ei muuten tulisi tehtyä.

Näin kävi toiselle kaverilleni, joka yön pimeinä tunteina laittoi lainahakemuksen matkaan, ja sitten kun hän heräsi, oli rahat laitettu aamulla hänen tililleen. Periaattessa olisi varmasti mahdollista, että lainaisi rahaa esimerkiksi kännissä yöllä, ja sitten ei muistaisi aamulla sitä edes tehnään. Ja sitten jos ei katsoisi tilannetta tilillä, voisi rahoja käyttää huolimattomasti, kun onkin rahaa yllättävän paljon tilillä. Kunnes sitten tulee se lasku..

Tämän takia mielestäni olisikin ihan hyvä, jos pikavippien hakuaikaakin rajoitettaisiin. Tuotahan ihan erikseen rajattiin siten, että ne rahat saa laittaa vain päiväsaikaan tilille. Mutta kun noita vippihakemuksia saa kuitenkin vieläkin heittää matkaan koska tahansa. Tässä mun mielestä pitäisi tehdä kanssa se muutos, että niitä voisi hakeakkin vain päiväsaikaan. Kun en oikein ymmärrä mitä haittaa siitä olisi, kun ei niitä rahoja saa kuitenkaan sen nopeammin.

Kuitenkin vastuu jää vielä monesti sille lainaajalle, jonka takia olkaa hirmu tarkkoina näiden pikavippien ja lainojen kanssa. Varsinkin kun nyt näitä taas mainostetaan niin paljon radiossa, niin pelkään että varsinkin nuoret voi sortua noita ottamaan, kun kesällä halutaan pitää hauskaa.

Jos tää kirjoitus pelastaa edes yhden henkilön taloudellisen tilanteen, on tämä ollut tämän vaivan arvoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *