Sain joululahjaksi uudet silmälasit!

Joulu ja uusi vuosi vierähtivät ohitse, ja mitään ei tullut tänne kirjoiteltua. Ei mikään ihan ihanteellinen alku voisi sanoa. Olen pahoillani tästä virheestä, mutta sellaista se on, kun yrittää järjestää joulua ja viettää lomia ja pitää vielä blogia, jota on vasta ensikertaa tekemässä ja kirjoittamassa. Jokin asia jäi taka-alalle, ja tällä kertaa se oli tämä blogi.

Nyt voisin kuitenkin hieman kertoa joulustani, ja siitä miten se sujui ja kuinka me sitä vietimme.

joulusta

Menimme yhdessä vaimon kanssa ensin 22 päivä Jyväskylään, jossa asuvat vaimoni vanhemmat. Vietimme muutaman päivän siellä, ja siellä juhlimme joulua hieman jo etukäteen. Kuitenkin tulimme takaisin 24 päivä melko illalla, jolloin menimme suoraan minun vanhempieni luokse, viettämään virallista joulua.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilimme joulunviettoa tällä tavalla kahdessa paikassa näin tiheällä aikataululla. Mielestäni tämä toimi oikein hyvin, mutta huomasin kyllä että vaimostani tämä aikataulu oli vähän kiireinen, jonka takia luultavasti vietämme ensi vuonna joulua hieman eri tavalla juhlien.

Ensimmäiset juhlat ja tämä valejoulu olivat oikein mukavat tuolla hieman syrjemmässä. Vaimoni vanhemmat eivät siis asu mitenkään tuolla Jyväskylän keskustassa, vaan siellä syrjemmällä olevassa melkein maalaistalossa.

Pystyimmekin siellä viettämään sellaista vanhanajan joulua, joka oli oikein mukavaa vaihtelua tälläiselle kaupunki-ihmiselle. He ovat myös todella mukavia ihmisiä, joten nautin suuresti heidän kanssaan olosta.

Myös omilla vanhemmillani kaikki meni hyvin. Myös he asuvat omakotitalossa tässä melko lähellä meidän nykyistä kotia. Välimatkaa meillä on vain 22 kilometriä, joka tekee kyläilystä kyllä mukavan helppoa. Lisäksi pääsimme kotiin yöksi näppärästi nukkumaan, ja seuraavana päivänä palasimme sitten raikkaina takaisin vielä viettämään hieman pidempään joulun juhlia.

Vaimoltani sain tänä jouluna myös aivan ihanan lahjan, nimittäin uudet silmälasit. Ne tulivat vielä aivan puun takaa, sillä en osannut kyllä odottaa niitä yhtään. Hänellä itsellään ei ole laseja, joten tiesin että hänellä oli aika haastavaa ostaa niitä minulle. Hän kuitenkin kertoi, että se oli onnistunut jopa häneltä hyvin, kun hän oli ostanut nämä silmälasit netistä!

Pakko oli minunkin kysellä sitten kuitenkin, miltä sivuilta hän oli ne ostanut. Jos laseja sai kerran helposti netistäkin, niin kyllä minäkin voisin jossakin vaiheessa jotkut toiset silmälasit tilata. Kuulemma hän oli tilannut ne ihan tälläisen silmälasisivuston kautta, ohjeita seuraamalla. Kaikki oli mennyt helposti, ja ihan oikeat silmälasit oli tullut postissa viikon kuluttua tilauksesta.

Itse ostin hänelle hänen jo kauan kaipaamansa uuden imurin (I know, naiselle imuri). Lisäksi hän sai minulta uudet korvakorut ja pari pakkausta sukkia. Emme yleensä osta mitään kauhean isoa tai paljon lahjoja toisillemme, joten luulen niiden olleen ihan mieluisia.

Myös meidän vanhemmilleen ostimme yhdessä muutamat lahjat, mutta olemme muutenkin yrittäneet vähän vähentää tätä lahjojen ostoa. Ei se kuitenkaan ole se joulun tärkein puoli, sitten kun aikuistuu.

Mutta nyt on taas uusi vuosi alkanut, ja paluu arkeen. Onneksi sentään on lyhyempi viikko, kun perjantai on vapaana loppiaisen takia. Ja kohta se jo kevätkin tulee, can’t wait!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *