Uusimmat nörtteilyt (tietokone ja tulostin)

Ajattelin, että tähän ensimmäiseen viestiin voisin kirjoitella eräästä kaikkein eniten rakastamastania asiasta, eli tietokoneesta. Jos johonkin asiaan olen elämäni varrella panostanut ja hoitanut sen ainakin kunnolla, on se ehdottomasti omistamani tietokoneet eikä nykyinen ole mikään poikkeus.

Olen koko koneen virallisesti hankkinut 3 vuotta sitten, mutta alkanut jo melko nopeaan päivittelemään sen osia aina kun jotakin mielenkiintoista on tullut markkinoille. Nyt siinä onkin hyvin vähän enään samoja osia kuin siinä alunperin oli, ehkä vain 2 – 3 samaa.

Jos olet joskus pohtinut, kuka noita kalliita ja uusia tietokoneen osia oikein ostaa, voin nostaa käden pystyyn ja tunnustaa sen olevan minä. Nyttenkin vaihdoin vain vähän aikaa sitten hyvin toimivan Nvidia 980 GTX näytönohjaimen nykyiseen 1080 GTX:ään, vaikka tietenkin tuolla vanhallakin olisi pärjännyt vielä pitkään.

Jotenkin sitä aina välillä, tai no, aika useinkin tekee mieli ostaa koneeseen jotakin uutta ja onneksi kun on tuo aika hyväpalkkainen duuni niin on siihen mahdollisuus. Ehkä jos olisi muija niin sitten olisi kanssa hieman tiukempaa tälläinen törsäily…

Nykyinen koneeni näyttää siis tältä:

tietokone

Tykkään kyllä kovasti siitä, miltä se erityisesti pimeässä näyttää. Toivottavasti nyt ei tarvitsisi taas vähään aikaan päivitellä mitään osia, kun olisi matkakin Espanjaan tulossa tuossa alkuvuodesta. Tuskin kuitenkaan nyt edes tulee hetkeen mitään niin uutta, että edes tekisi mieli mitään muuttaa.

Nyt koneessa on sisällä siis

  • Antecin kotelo
  • Greenpower 750 W virtalähde
  • Intel i-7 520k @ 3,4 Ghz
  • Nvidia 1080 GTX
  • 16 Gb DDR3 Ram
  • SSD ja perus isompi kovalevy

Siinäpä ne tärkeimmät osat, sitten tietty ton lisäksi kaikkea muuta tarvittavaa, jotka nyt ei oo niin ihmeellisiä että niitä tarvitsisi tässä listata.

Sellainen on siis koneeni, jonka kunnosta olen kyllä nyt taas hetkellisesti todella tyytyväinen! Uskoisinkin, että sillä mennään nyt ainakin hetken aikaa ja melko pitkälle.

Mites sitten muuten, on tuota elektroniikka tietenkin muutenkin aika lailla talo täynnä. Uusimpana hankintana oli lopultakin tuollainen kunnon Epsonin lasertulostin, joka on kyllä niin jees kun olla ja voi. Tai oli tuo vanha perus mustetulostinkin oikein toimiva, mutta saakutti kun se musteiden ostaminen oli aina niin tuskaista.

Suosittelen kyllä vaihtamaan lasertulostimeen, jos alkaa tuo tulostinmusteiden hankinta käymään jossain välissä hermoille, kuten itselläni kävi. Ja vaikka ei hankkisi, kannattaa todellakin tilata musteensa mielummin netistä kuin käydä kaupoista niitä ostamaan. Silleen voi säästää todella paljon, ja erityisesti kun ostaa tollasia ei-virallisia musteita, jotka toimii kuitenkin tosi hyvin, mutta ovat noin puolet halvempia.

Tämä oli hyvä tulostinmusteiden osto-opas, jota käytin kun aloin ostamaan netistä musteita. Noi sen listaamat kaupat on kai kaikki ihan hyviä, mutta itse oon aina käyttänyt NordicInc:iä. Sieltä on ainakin tullut aina ne mustepatruunat mitä oon ite toivonut, ja vielä tosi nopeasti.

Ehkä tähän loppuun voisi laitella jotakin vielä tästä blogini tavoitteesta. Kirjoittelen siis tänne paljon juttuja, jotka liittyvät läheisesti elämääni. Suuri osa kirjoituksistani tulee varmaan käsittelemään pitkälti jotain elektroniikka, tai muuta nörtteilyyn liittyvää. Jos nämä asiat ovat sinulle kuitenkin yhtä tärkeitä kuin itselleni, tulet varmasti viihtymään täällä.

Jos taas et elektroniikasta oikein välitä, voit ehkä kuitenkin pitää muista, elämääni koskevista kirjoituksista, joita yritän tänne tasaisin väliajoin saada. Tavoitteeni olisi, että jokainen voisi täältä saada jotakin iloa ja huvia, mutta mitä enemmän elektroniikasta ja nörtteilystä välität, sitä enemmän tulet varmasti näistä sivuista nauttimaan.

Tervetuloa kaikille tämän ekan kirjoituksen myötä, ja toivottavasti näen teitä vielä uudestaan täällä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *